I.v.m. het snel wisselende aanbod van de zadels, verzoeken wij u om daarover altijd eerst contact met ons op te nemen via mail of telefonisch om teleurstellingen te voorkomen.

Bates Isabell Werth Luxe leder

Zadel Bates Isabell Werth DR LUXE zwart  (bruin verkrijgbaar op bestelling)

Dressuurzadel Bates Isabell Werth, uitgevoerd in luxeleder

Dressuurzadel met zachte en diepe centrale zit en laag smal kruisgedeelte voor ultra close contact en comfort, Y-(aan)singel positie voor maximale zadelstabiliteit en verzonken stijgbeugelstoot voor beter comfort.
- Kussens met goed opgevulde en diepe schouderondersteuning voor het paard
- LUXE lederuitvoering
- Ergonomische verplaatsbare stijgbeugelophanging, aanpasbare kniewrongen voor gepaste beenondersteuning

"Mijn zadel is één van de ontwerpen uit mijn dressuurcarrière waar ik het trotst op ben. Ik denk, dat wij de perfecte ruiterzit hebben ontworpen en een ongeëvenaard comfort voor het paard hebben gecreëerd", aldus Isabell Werth

De nieuwe versie van het "Isabell" zadel biedt je nieuwe sensaties. De algemene positie van de ruiter blijft min of meer hetzelfde in dit nieuwe zadel, maar de diepere zit zorgt voor een smaller en beter contact met het paard. Het nieuwe ontwerp van multilaags schuim, zorgt meteen voor een comfortabel gevoel. De prioriteit van het ontwerp van dit zadel was, het vinden van een correcte dressuurpositie en een vloeiende overgang tussen de zit en de benen van de ruiter. De groef in het leder voor de uiteinden van de stijgbeugelriemen in combinatie met de ergonomische stangen voor de stijgbeugelriemen, zorgen voor een beter contact, doordat er zo min mogelijk lagen onder het bovenbeen van de ruiter zitten. De voorgevormde zweetbladvoorstukken verbeteren aanzienlijk het comfort en de positie van de ruiter. De zadelboom is geheel uitgedacht met de gedachte een anatomische vorm te creëren, die de natuurlijke lijn van de rug van het paard volgt voor nog meer stabiliteit. Het vernieuwde design van de bredere en kortere CAIR zadelkussens, kan worden aangepast aan een groter variëteit paardenruggen en biedt nog meer ruimte voor de wervelkolom, waardoor de achterhand meer inspanningen verricht.

Dresuurzadel van luxeleder met:
- het CAIR luchtkussen systeem.
- hoog presterende zadelkussens die de wervelkolom van het paard vrijhouden.
- de nieuwe generatie, makkelijk verwisselbare EASY CHANGE zadelboom.
- het Flexibloc systeem: breed, verplaatsbaar en verwisselbaar.
- een nieuwe, soepele Elastiflex zadelboom, met garantie zo lang als de levensduur van het zadel (10 jaar).
- het verstelbare "Y" singelsysteem. 
- de unieke, diepe "Isabell zit".
- een lederen groef voor het uiteinde van de stijgbeugelriem.
- ergonomische stangen voor stijgbeugelriemen.

€ 3.495,00

 • Uitverkocht

Bates Innova Mono Plus

Ervaar het ultra-close contact en de luxe van dit nieuwe Innova Mono+. Het ontwerp van deze innovatieve nieuwe mono zweetblad verzekert ongeëvenaard close-contact, connectie en ruiter maatwerk door de combinatie van de voordelen die de FlexiContourbloc® (beweegbare externe kniewrong) en de Adjustable Ergonomic Stirrup Bar (verplaatsbare ergonomische stijgbeugelriem haak). Gemaakt uit luxe Opulence leder bekend voor zijn ultra soepele, natuurlijke en hechtende eigenschappen.
Verder met Easy-change fit solution en het HART luchtkussen systeem. Deze systemen samen zorgen voor een maximaal comfort voor ruiter en paard en is op bijna elke paard op maat te maken en aan te passen.

€ 3.295,00

 • Uitverkocht

Ikonic Evolution Monoblad Short Rolls

Het IKONIC dressuurzadel met mono-zweetblad uit ons "Evolution" gamma werd volledig hertekend, de zadelboom werd gewijzigd en biedt nog meer comfort aan de ruiters door een goede positie met een juist evenwicht. De schoftopening werd verkleind voor een betere zit en een perfecte positie van het been.

We streven ernaar om de ruiter of de amazone in de mogelijkheid te stellen om hun sport op alle niveaus uit te oefenen door te genieten van een zadel vervaardigd uit hoogkwalitatieve materialen en technisch optimaal afgewerkt en dit tegen een tegen redelijke prijs. 

Een andere eigenheid van deze "Evolution" lijn is dat ze gepersonaliseerd kan worden! De kleur van bepaalde delen van het zadel kan immers zelf gekozen worden. 

De zweetbladen zijn volledig gevoerd met soepel leder wat een goede grip garandeert, het mono-zweetblad zorgt voor een nauwkeurig contact met het paard, de kniewrongen zijn uitgesneden om de knieën vrij te laten. 

De brede panelen zorgen voor een verdeling van de druk van het zadel en het gewicht van de ruiter. Ze zijn vervaardigd uit natuurlijke latex, memory foam en wol voor een perfect aanpasbaar evenwicht van het zadel. 

Een brede zadelboomopening ter hoogte van de schoft vermijdt elk "knijpen", en zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid van de schouders van het paard. 

Dit nieuwe zadel doet geen afbreuk aan de gebruikelijke eigenschappen van het merk!

Er is nog steeds onze gemakkelijk verwisselbare zadelboog, opvulbare panelen uit natuurwol voor een perfecte aanpassing van het zadel, brede panelen voor een goede verdeling van de druk, de geïntegreerde onderste zweetbladen met uitsnijding voor een beter zijdelings contact, de brede 3-puntssingelbevestiging voor een verdeelde tractie waardoor het zadel goed kleeft, een brede zadelboomopening ter hoogte van de schoft om elk "knijpen" te vermijden. 

Dit zadel wordt standaard geleverd met drie tegensingels, waarbij de eerste en de tweede afneembaar zijn, zodat het mogelijk is om ervoor te kiezen de eerste en de derde of de tweede en de derde te gebruiken, en bijgevolg de positie van het zadel perfect aan te passen en de schouderbewegingen van het paard vrij te laten. 

Alle ingrediënten zijn aldus aanwezig om kwaliteit, comfort en prestatie te garanderen! 

 

 

Onderhoudstips:  

Wij werken met natuurlijke ledersoorten en om hun schoonheid en soepelheid te garanderen, dienen ze regelmatig behandeld te worden met geschikte verzorgingsproducten die een reinigende en voedende werking hebben.

Vóór het eerste gebruik, dient U uw nieuw Ikonic-zadel minstens tweemaal volledig met de speciale Ikonic-lederolie te behandelen. Dit zorgt voor voeding van het leder en voor een natuurlijke beschermende barrière die het patina van het leder vrijwaart en een snelle slijtage helpt vermijden.

Om het leder niet onherroepelijk te beschadigen, is het absoluut noodzakelijk om goede onderhoudsproducten te gebruiken. Gebruik dan ook onze lederolie, ons vet en de talrijke andere onderhoudsproducten die we ontworpen hebben. 

 

!! Bij onze zadels met gevulde zweetbladen, raden wij aan om niet te veel olie te gebruiken; de voorkeur gaat hier naar de reinigende crème of onze glycerinezeep. Een overvloedig voeden met olie van soepele ledersoorten doet de vezel « zwellen » en het soepele leder verliest zijn eigenschap om goed te glanzen en zijn weerstand tegen slijtage.

€ 2.900,00

 • Uitverkocht

Ninon Schutte Silver 17,5/M

Ninon Schutte Silver  dressuurzadel

Demo model

 

Dit heerlijke zacht zittende dressuurzadel geeft voldoende ondersteuning voor de ruiter.

 

 

€ 2.250,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ninon Schutte Domini 18/M

Ninon Schutte Domini dressuurzadel

Demo model

 

 

€ 2.250,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ikonic Light Hybrid

Dit model sluit op technisch vlak aan bij het hybride zadel met enkel zweetblad, waarbij zit en panelen ongewijzigd zijn gebleven. De voornaamste verschillen zijn de singelbevestiging in "V" die toelaat om de eerste tegensingel automatisch correct in te stellen in functie van elk paard, de kniewrong is bevestigd met klittenband wat een optimale afstelling toelaat, en er kan eveneens als optie een kleinere kniewrong besteld worden. Verder is dit zadel uitgevoerd met dubbel zweetblad.

 

Op technisch vlak steunt dit model op alle ervaring opgedaan met onze andere modellen. Dit zadel kan dan ook gebruikt worden om op elk niveau te rijden.

 

Dit nieuwe zadel doet geen afbreuk aan de gebruikelijke eigenschappen van het merk!

 

Verder kan U de achterste bies personaliseren die steeds bij de beugelriemdoorgang zal passen.

 

 

 

Onderhoudstips:

 

Wij werken met natuurlijke ledersoorten en om hun schoonheid en soepelheid te garanderen, dienen ze regelmatig behandeld te worden met geschikte verzorgingsproducten die een reinigende en voedende werking hebben.

 

Opgelet ! Dit hybride zadel is deels samengesteld uit synthetisch materiaal. Het is dus normaal dat bepaalde delen van het zadel geen product opnemen en men moet dus niet trachten de synthetische delen te oliën.

 

Vóór het eerste gebruik, dient U de lederen delen van uw nieuwe “hybride” Ikonic-zadel minstens één maal volledig met de Ikonic-lederolie te behandelen. Dit zorgt voor voeding van het leder en voor een natuurlijke beschermende barrière die het patina van het leder verhoogt en een snelle slijtage helpt vermijden.

 

Het hybride zadel laat zich onderhouden zoals de modellen met gevulde zweetbladen. We raden aan om niet te veel olie te gebruiken; voor een regelmatig onderhoud gaat de voorkeur naar de reinigende crème of onze glycerinezeep. Een overvloedig voeden met olie van soepele ledersoorten doet de vezel “zwellen” en het soepele leder verliest zijn eigenschap om goed te glanzen en zijn weerstand tegen slijtage.

 

De synthetische delen van het hybride zadel zijn makkelijk te reinigen met dezelfde spons als deze gebruikt voor het aanbrengen van de glycerinezeep. 

€ 1.850,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

MacRider Burlington (demo modellen)

Prachtige monoblad dressuurzadels met grote wrongen!

MacRider Burlington

Beschikbaar in zwart 17" en 18"

Dit heerlijk zittende zadel geeft goede ondersteuning voor de ruiter.

€ 1.800,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tevens ook verkrijgbaar bij zadels en meer: 

Edix Softtree zadels! 

 

- Edix Tariq      v.a. € 2195,-

- Edix Tudor      v.a. € 1745,-

- Edix Yasir        v.a. € 1695,-

Arena HART dressuurzadel

Arena HART dressuurzadel

Verwisselbaar kopijzer nu zwart (M)

Zadel met cair kussen systeem. 

€ 1.395,00

 • Uitverkocht

Wintec Isabell Werth HART

Ontwikkeld in samenwerking met Isabell Werth. Het zadel biedt revolutionaire prestaties voor paard en ruiter. Beschikt nu over de NIEUWE beweegbare ergonomische stijgbeugelriemhaak, welke gemakkelijk verplaatst kan worden om zo de ruiter een moeiteloze evenwichtige centrale houding te verzekeren. Voorzien van CAIR Cushion Systeem en Easy-Change Fit Solution. Verkrijgbaar in zwart of bruin, 16,5'' 17'' 17,5'' en 18.''

€ 1.395,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

BR Monteverdi

BR Monteverdi dressuurzadel nieuw

17,5" verwisselbaar kopijzer nu MW

 

Wolgevulde kussens

Verwisselbare kniewrongen (Geleverd met grote en kleine wrongen)

€ 1.195,00

 • Uitverkocht

Wintec Pro dressuur HART

Het nieuwe Wintec Pro dressuurzadel biedt een ongekend comfort. Deze zorgt voor een perfecte, vertrouwde dressuurhouding dankzij extreem smalle beendoorloop, die voor een betere beenpositie en een beter contact met uw paard zorgt. Voorzien van CAIR Cushion Systeem en Easy-Change Fit Solution. Verkrijgbaar in zwart, 16,5'' 17'' 17,5'' en 18.''

€ 1.125,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Wintec 500 dressuur HART

De Wintec 500 dressuurzadel stelt nieuwe normen in op het gebied van comfort en prestatie en helpt de ruiter een perfecte houding aan te nemen. Uiterust met het nieuwe Equi-leather, een synthetisch materiaal dat ontwikkeld is om lichter van gewicht te zijn en voor een betere grip in de zit. Voorzien van CAIR Cushion Systeem en Easy-Change Fit Solution. Verkrijgbaar in zwart of bruin, 16,5'' 17'' 17,5'' en 18.''

€ 809,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen