Bates Isabell Werth Luxe leder

Zadel Bates Isabell Werth DR LUXE zwart  (bruin verkrijgbaar op bestelling)

Dressuurzadel Bates Isabell Werth, uitgevoerd in luxeleder

Dressuurzadel met zachte en diepe centrale zit en laag smal kruisgedeelte voor ultra close contact en comfort, Y-(aan)singel positie voor maximale zadelstabiliteit en verzonken stijgbeugelstoot voor beter comfort.
- Kussens met goed opgevulde en diepe schouderondersteuning voor het paard
- LUXE lederuitvoering
- Ergonomische verplaatsbare stijgbeugelophanging, aanpasbare kniewrongen voor gepaste beenondersteuning

"Mijn zadel is één van de ontwerpen uit mijn dressuurcarrière waar ik het trotst op ben. Ik denk, dat wij de perfecte ruiterzit hebben ontworpen en een ongeëvenaard comfort voor het paard hebben gecreëerd", aldus Isabell Werth

De nieuwe versie van het "Isabell" zadel biedt je nieuwe sensaties. De algemene positie van de ruiter blijft min of meer hetzelfde in dit nieuwe zadel, maar de diepere zit zorgt voor een smaller en beter contact met het paard. Het nieuwe ontwerp van multilaags schuim, zorgt meteen voor een comfortabel gevoel. De prioriteit van het ontwerp van dit zadel was, het vinden van een correcte dressuurpositie en een vloeiende overgang tussen de zit en de benen van de ruiter. De groef in het leder voor de uiteinden van de stijgbeugelriemen in combinatie met de ergonomische stangen voor de stijgbeugelriemen, zorgen voor een beter contact, doordat er zo min mogelijk lagen onder het bovenbeen van de ruiter zitten. De voorgevormde zweetbladvoorstukken verbeteren aanzienlijk het comfort en de positie van de ruiter. De zadelboom is geheel uitgedacht met de gedachte een anatomische vorm te creëren, die de natuurlijke lijn van de rug van het paard volgt voor nog meer stabiliteit. Het vernieuwde design van de bredere en kortere CAIR zadelkussens, kan worden aangepast aan een groter variëteit paardenruggen en biedt nog meer ruimte voor de wervelkolom, waardoor de achterhand meer inspanningen verricht.

Dresuurzadel van luxeleder met:
- het CAIR luchtkussen systeem.
- hoog presterende zadelkussens die de wervelkolom van het paard vrijhouden.
- de nieuwe generatie, makkelijk verwisselbare EASY CHANGE zadelboom.
- het Flexibloc systeem: breed, verplaatsbaar en verwisselbaar.
- een nieuwe, soepele Elastiflex zadelboom, met garantie zo lang als de levensduur van het zadel (10 jaar).
- het verstelbare "Y" singelsysteem. 
- de unieke, diepe "Isabell zit".
- een lederen groef voor het uiteinde van de stijgbeugelriem.
- ergonomische stangen voor stijgbeugelriemen.

€ 3.595,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Bates Innova Mono Plus

Ervaar het ultra-close contact en de luxe van dit nieuwe Innova Mono+. Het ontwerp van deze innovatieve nieuwe mono zweetblad verzekert ongeëvenaard close-contact, connectie en ruiter maatwerk door de combinatie van de voordelen die de FlexiContourbloc® (beweegbare externe kniewrong) en de Adjustable Ergonomic Stirrup Bar (verplaatsbare ergonomische stijgbeugelriem haak). Gemaakt uit luxe Opulence leder bekend voor zijn ultra soepele, natuurlijke en hechtende eigenschappen.
Verder met Easy-change fit solution en het HART luchtkussen systeem. Deze systemen samen zorgen voor een maximaal comfort voor ruiter en paard en is op bijna elke paard op maat te maken en aan te passen.

€ 3.495,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Bates dressuur dubbel leder

€ 2.450,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ikonic Light Hybrid

Dit model sluit op technisch vlak aan bij het hybride zadel met enkel zweetblad, waarbij zit en panelen ongewijzigd zijn gebleven. De voornaamste verschillen zijn de singelbevestiging in "V" die toelaat om de eerste tegensingel automatisch correct in te stellen in functie van elk paard, de kniewrong is bevestigd met klittenband wat een optimale afstelling toelaat, en er kan eveneens als optie een kleinere kniewrong besteld worden. Verder is dit zadel uitgevoerd met dubbel zweetblad.

 

Op technisch vlak steunt dit model op alle ervaring opgedaan met onze andere modellen. Dit zadel kan dan ook gebruikt worden om op elk niveau te rijden.

 

Dit nieuwe zadel doet geen afbreuk aan de gebruikelijke eigenschappen van het merk!

 

Verder kan U de achterste bies personaliseren die steeds bij de beugelriemdoorgang zal passen.

 

 

 

Onderhoudstips:

 

Wij werken met natuurlijke ledersoorten en om hun schoonheid en soepelheid te garanderen, dienen ze regelmatig behandeld te worden met geschikte verzorgingsproducten die een reinigende en voedende werking hebben.

 

Opgelet ! Dit hybride zadel is deels samengesteld uit synthetisch materiaal. Het is dus normaal dat bepaalde delen van het zadel geen product opnemen en men moet dus niet trachten de synthetische delen te oliën.

 

Vóór het eerste gebruik, dient U de lederen delen van uw nieuwe “hybride” Ikonic-zadel minstens één maal volledig met de Ikonic-lederolie te behandelen. Dit zorgt voor voeding van het leder en voor een natuurlijke beschermende barrière die het patina van het leder verhoogt en een snelle slijtage helpt vermijden.

 

Het hybride zadel laat zich onderhouden zoals de modellen met gevulde zweetbladen. We raden aan om niet te veel olie te gebruiken; voor een regelmatig onderhoud gaat de voorkeur naar de reinigende crème of onze glycerinezeep. Een overvloedig voeden met olie van soepele ledersoorten doet de vezel “zwellen” en het soepele leder verliest zijn eigenschap om goed te glanzen en zijn weerstand tegen slijtage.

 

De synthetische delen van het hybride zadel zijn makkelijk te reinigen met dezelfde spons als deze gebruikt voor het aanbrengen van de glycerinezeep. 

€ 1.850,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Arena HART dressuurzadel

Arena HART dressuurzadel

Verwisselbaar kopijzer nu zwart (M)

Zadel met cair kussen systeem. 

€ 1.450,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Wintec Isabell Werth HART

Ontwikkeld in samenwerking met Isabell Werth. Het zadel biedt revolutionaire prestaties voor paard en ruiter. Beschikt nu over de NIEUWE beweegbare ergonomische stijgbeugelriemhaak, welke gemakkelijk verplaatst kan worden om zo de ruiter een moeiteloze evenwichtige centrale houding te verzekeren. Voorzien van CAIR Cushion Systeem en Easy-Change Fit Solution. Verkrijgbaar in zwart of bruin, 16,5'' 17'' 17,5'' en 18.''

€ 1.445,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

BR Monteverdi

BR Monteverdi dressuurzadel nieuw

verwisselbaar kopijzer standaard MW

 

Wolgevulde kussens

Verwisselbare kniewrongen (Geleverd met grote en kleine wrongen)

€ 1.295,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Wintec Pro dressuur HART

Het nieuwe Wintec Pro dressuurzadel biedt een ongekend comfort. Deze zorgt voor een perfecte, vertrouwde dressuurhouding dankzij extreem smalle beendoorloop, die voor een betere beenpositie en een beter contact met uw paard zorgt. Voorzien van CAIR Cushion Systeem en Easy-Change Fit Solution. Verkrijgbaar in zwart, 16,5'' 17'' 17,5'' en 18.''

€ 1.145,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Wintec 500 dressuur HART

De Wintec 500 dressuurzadel stelt nieuwe normen in op het gebied van comfort en prestatie en helpt de ruiter een perfecte houding aan te nemen. Uiterust met het nieuwe Equi-leather, een synthetisch materiaal dat ontwikkeld is om lichter van gewicht te zijn en voor een betere grip in de zit. Voorzien van CAIR Cushion Systeem en Easy-Change Fit Solution. Verkrijgbaar in zwart of bruin, 16,5'' 17'' 17,5'' en 18.''

€ 825,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tevens ook verkrijgbaar bij zadels en meer: 

Edix Softtree zadels! 

 

- Edix Tariq      v.a. € 2195,-

- Edix Tudor      v.a. € 1745,-

- Edix Yasir        v.a. € 1695,-